Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Idén a megyének nevet adó községben, Nógrádon rendezik meg a Nógrádi Megyenapot. Az események hivatalos ünnepséggel ma délelőtt 10 órakor kezdődtek, a továbbiakban pedig számos szórakoztató program várja a közönséget, valamint gasztronómiai kóstolót és vásárt is nyitottak. Este két koncert is lesz az ünnep alkalmából!

A Nógrád Megyei Önkormányzat tizenhat éve rendez megyenapot, amelyre minden településről várják a közönséget annak érdekében, hogy az összetartozást erősíthessék. Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke szerint nem csak szimbolikus értelemben fontos ez a nap, hanem ténylegesen szorosabbá fűzhetők a kapcsolatok például a helyi termelők és a vásárlók között is, akik most ismerhetik meg a térség kincseit.

A Nógrád megyei kistermelők idén minden eddiginél fontosabbá váltak, portékáikat hamarosan a megyei önkormányzat szervezésében induló internetes felületen is értékesíthetik, ezáltal pedig túlléphetnek a nógrádi határokon és világszerte bárki rendelhet az itt termett és előállított élelmiszerekből.

A 10 órakor kezdődött ünnepi megyei közgyűlést élőben és aztán felvételről is bárki megnézheti Nógrád Megye facebook oldalán, az eseményen számos kitüntetést is átadnak.

13 órától a labdarúgó pályán nyílik meg a gasztronómiai kóstoló és vásár, ezzel azonos időpontban kulturális programok kezdődnek, délután 6 órától Kollányi Zsuzsi ad koncertet, 20 órakor az Ismerős Arcok lép színpadra.

Hirdetések