Hirdetések

Próbálják titokban tartani, de nem megy nekik, a balassagyarmati művelődési központ egyik munkatársa kibeszélte újabb terveik egy részét a városi televízióban. Soha nem látott helyekre viszik el a látogatókat, és aki részt vesz benne, egy pohár borra is a ház vendége.

Hirdetések

Ilyen még nem volt Balassagyarmaton, bonyolult szervezést és sok fizikai munkát igényel az a program, amely során a közönséget kulturális sétára viszik a város rejtett helyeire. Golyán Krisztina művelődésszervező a város televízióban a riporter kérdésére csak azt válaszolta, hogy

Olyan rejtett helyekre megyünk, ahová akárki nem juthat be. Ezek meglepetések, de pár dolgot elmondhatok: a művelődési központból indulunk borkóstolóval, elmegyünk pincékbe, padlásokra és tornyokba.

Az ipolyinfo.com közben azt is kiderítette, hogy az előzetes előkészítés is nagy munkával jár, pakolni és takarítani is kell azokon a helyeken, ahol néhány nap múlva a közönség az exkluzív alkalomból néhány percre betekinthet.

Évtizedek óta zárva lévő ajtókat nyitnak ki a közönségnek. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A szeptember 25-i bortúra több állomáson is finom italokkal várják a látogatókat. Ugyanezen a hétvégén borünnepet rendeznek Balassagyarmat belvárosában.