Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Salgótarján 100 éves fociklubja keserédes ünnepet élt meg azzal, hogy kiesett csapatuk az NB3-as labdarúgó bajnokságból. Új Nógrád megyei csapatként Bánk község gárdája jutott be helyettük 2022-ben, a falu büszke a magasabb osztályú lehetőségre, azonban eddig csak sírásra van okuk.

Salgótarjánban szép ünnepet reméltek az legendás SBTC centenáriumára, várták, hogy NB3-as labdarúgó csapatuk állandó és magabiztos szereplője lesz a bajnokságnak. Azonban sikertelen próbálkozásaik vége a kiesés lett, jelenleg a megyei első osztályban folytatják.

Ott, ahonnan idén tavasszal nyertesként jutott tovább az NB3-ba Bánk klubja. A falu csapata nagy ünnepléssel zárta a megyei bajnokságban elért kiváló eredményt, és ők is azzal a reménnyel indultak tovább, hogy képesek lesznek bemutatni több évadra szóló jó játékot a magasabb osztályban.

Több heti próbálkozást követően egyelőre nem tudnak megoldást találni arra, miért veszítik el sorra a meccseket. Ezért edzőcsere történt Bánkon, mostantól Tábori Ákos, a megyei csapatot korábban irányító edző vezeti.

Nyolc lejátszott fordulót követően az NB3 Közép csoportjában Bánk még nem tudott nyert mérkőzést elkönyvelni, és egyetlen döntetlenük sem segít a kieső zóna elkerüléséhez. Sőt, a 20 csapatos csoportban a 20. helyen állnak.

Közben Bánk azt is vállalta, hogy egy másik, megyei első osztályú labdarúgó csapatot is üzemeltet. A csapat hat lejátszott fordulót követően az utolsó helyen van, és ők sem tudtak még meccset nyerni, mindössze egy döntetlenből szedtek be 1 pontot.

Hirdetések