Hirdetések

A Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói lezárták az eljárás vizsgálati szakaszát az ellen a 14 éves fiú ellen, aki Romhányból vitt el egy nyitott állapotban lévő személygépkocsit és azzal balesetet okozott.

Hirdetések

A nyomozás adatai alapján a romhányi fiatalkorú 2022. június 4-én az esti órákban titokban szeszes italt fogyasztott, majd Romhány belterületén sétálva egy parkoló és nyitott állapotban lévő személygépkocsit vett észre. A fiú az autót a benne hagyott indítókulccsal beindította és azzal közlekedett. Haladása során a gépjárművel a 2-es számú főúton található körforgalomnál megcsúszott és az árokba hajtott. A fiatal a balesetet követően a gépjárműből kiszállt és a helyszínről elfutott, azonban a Rétsági Rendőrkapitányság járőrei őt a helyszín közelében elfogták.

A rendőri intézkedés során alkalmazott alkoholszonda kimutatta, hogy a fiatalkorú a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, amelyet a nyomozás során kirendelt szakértői vélemény is alátámasztott. A baleset következtében a 14 éves sofőr könnyű sérülést szenvedett, a személygépkocsiban anyagi kár keletkezett.

A Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói a romhányi lakos ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt lefolytatott eljárás iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték. A fiatalkorú ellen a Rétsági Rendőrkapitányság a közúti közlekedési baleset okozása, valamint az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a szabálysértési-, valamint az előkészítő eljárást lefolytatta.