Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a falopások megakadályozására is.

Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint több Nógrád megyei település polgármesterei munkacsoportot hoztak létre a természetvédelmi kincsek megóvása érdekében. Az erdőterületekre, természetvédelmi területekre engedély nélkül behajtó és azokat használó quadosok és terepmotorosok ellenőrzésén túl az együttműködők egységesen kívánnak fellépni a falopások megelőzése, valamint az ezzel kapcsolatos bűncselekmények eredményes felderítése érdekében is. Ezt szem előtt tartva az együttműködés 2022. szeptember hónaptól ezzel a céllal is kiegészül.

Az együttműködés első lépcsőjeként szeptember hónapban a megyében található valamennyi rendőrkapitányság járőrei és körzeti megbízottjai, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrei és az erdészetek munkatársai közös járőrszolgálatokat hajtottak végre a megye erdős területein a polgárőrség bevonásával.

Az együttműködők a bűncselekmények megakadályozása és felderítése érdekében prevenciós jelleggel visszatérően ellenőrzik Nógrád megye erdős területeit és plakátok kihelyezésével is felhívják a figyelmet az ilyen jellegű cselekmények jogellenségére.

Hirdetések