Hirdetések

Megpróbál a német lakosság a kifizethetetlen gázról áttérni alternatív megoldásokra, hogy télen ne fázzon. Tavalyhoz képest megduplázódott az elektromos fűtés iránti kereslet Németországban, azonban ez a fűtőberendezések árát is megemelte. Szakemberek arra figyelmeztetnek, az elektromos fűtés is drága lesz.

Hirdetések

Tippekkel és részletes magyarázatokkal segíti a focus.de című német internetes újság a közönséget abban, hogy pontosan tudjanak tájékozódni a kaotikussá váló energiaválságban. A vásárlók rohamszerűen próbálnak áttérni gázfűtésről, mert azt már képtelenek lesznek kifizetni. A lap példája szerint az árak

Emberek millióinak létét veszélyeztetik. Egy fiatal családnak, amely korábban havi 200 euró körüli összeget fizetett a gázért, 2022 novemberétől több mint 1000 eurót kell fizetnie.

Gyorsan emelkedik az elektromos fűtőtestek ára a németeknél, az eladások megduplázódtak, a készülékekért is legalább kétszer annyit kell fizetni most, mint májusban, infrás fűtőtesteket akár 250%-kal is drágábban adnak már.

A lap arra figyelmeztet, hogy a drága készülékvásárlás mellett fel kell készülni Németországban a drága működtetési költségre is: napi nyolc órás használat mellet havonta akár 600 eurónyi, mintegy 240 ezer forintnyi többletköltségre kell számítani.

Közben a portál arról is hírt adott, hogy a tűzifa készletek gyakorlatilag kimerültek, ez az eddigiekhez képest is jobban ösztönzi a vásárlókat az elektromos energia használatára.