Hirdetések

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 27 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki 2021 nyarán életveszélyes sérüléseket okozott haragosának.

A vádlott 2021 júliusában a ludányhalászi kocsmájában italozott, majd 20 óra körül hazaindult. Alig lépte át az italbolt küszöbét, amikor észrevette az igen ittas sértettet, akivel azonnal szóváltásba keveredtek. Kisvártatva sértetthez lépett, nagy erővel lefejelte, majd a földre kerülő férfit ütni és rugdosni kezdte, egyszer úgy fejen rúgta, hogy a sértett a fejét az útpadkába is beverte.

A közelben tartózkodók a két férfit szét akarták választani. A vádlott azonban kitépte magát egy őt visszatartó férfi kezei közül, újra a sértetthez rohant, megint lefejelte és tovább ütlegelte, ahol érte. Cselekményével végül testvére közbelépésére hagyott fel.

A sértett borda- és koponyacsonttörést szenvedett, valamint koponyaűri vérzés alakult ki nála, ezért a Nógrád Megyei Főügyészség a bántalmazó ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, melyben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Arra az esetre, ha a vádlott az ügyben tartandó előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 2 év börtönbüntetés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabását jelölte meg mértékes indítványként.