Hirdetések

Három napig tartott Balassagyarmaton a borünnep, amire idén alig néhány százan voltak kíváncsiak, a vasárnapi programot elmosta az eső. Az árusok szerint nincs pénz az embereknél, az emberek szerint hidegben nem csúszik a sör. De miért is csúszna egy borünnepen?!

Hirdetések

Idén újra a borokat ünnepelte a város, ami mellett kritika nélkül semmiképp nem lehet elmenni. És nem azért, mert ne emlékezhetnénk olyan időszakokra, amikor bortermő vidék volt Nógrád, hanem azért, mert erre semmi nem utal, tematikája sem volt és borok csak véletlenül voltak kaphatók a belvárosban.

A szervező bravúros ügyeskedése tompítja a rossz helyzetet, mert a gyér kommunikációjában is többféle névvel jelentette meg a rendezvényt: egyrészt az igénytelenül kihelyezett molinókon borünnepként, másrészt az interneten Szent Mihály-napi Vigasságokként hirdette.

Vevőre várva. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Nyolc árusból összesen három adott bort is, többnyire sört, pálinkát és más röviditalokat lehetett kapni. És ez nem csak idén volt így, furcsa, hogy Balassagyarmat közönsége számára úgy próbálták eladni korábbi években is a sört, hogy azt bornak nevezik.

Pénteken alig háromszáz ember hallgatta meg az esti koncertet, szombaton kissé többen jártak a rendezvényen, azonban az árusok szerint is gyér volt a forgalom, még a csúcsidőszakban sem ittak szinte semmit. Az egyik pultos szerint már spórolnak az emberek, mert tartanak a nehezülő megélhetéstől, és most már nem a szórakozásra koncentrálnak. Péntek este egy asztaltársaságot szólítottunk meg a téren, akik azt mondták, a hidegben nincs kedvük sört inni. Azt a kérdést már nem is tettük fel, miért nem bort isznak.

Hirdetések