Hirdetések

A labdarúgó NB3-ban játszó Balassagyarmati Városi Sportegyesület visszalépett a folytatástól, ezért már ezen a hétvégén sem lesz mérkőzésük. Barna János a Megafon sportműsorában azt mondta: felelős döntést hoztak a gazdasági recesszió idején.

Hirdetések

A háborús helyzet és annak következményei megnehezítik a sportfinanszírozást, amelynek első áldozata a Nógrád megyei professzionális labdarúgás, és a balassagyarmati BSE csapatának visszalépése az NB3 folytatásától – így foglalta össze Barna János, a klub elnökségi tagja a héten meghozott döntés okát a Megafon szombati műsorában.

A családban elsőként nem az evésről és a fűtésről mondanak le, hanem a bálba járásról. A minket támogató gazdasági társaságoknak a fennmaradás a legfontosabb, nem pedig az, hogy különféle sportoknak adjanak egy válságos helyzetben minél több pénzt. Ezt nekem is meg kellett értenem.

– mondta Barna. Hozzátette: sok örömet okozott a térségnek, hogy máig is a BSE mellett állt számos vállalkozó, de ma úgy néz ki, hogy 1-2 évig nem lesz a megyében profi labdarúgás. Hangsúlyozta: a visszalépés az egyetlen felelős döntés volt.

Kiderült az is, hogy a BSE azért az első olyan csapat, amely a visszalépés mellett döntött, mert a működéshez szükséges több mint 60 milliós, esetenként akár 100 millió forint fölötti éves költségek tetemes részét a vállalkozói szektor biztosította. Barna János elmondta: a bajnokságban olyan csapatok is vannak, amelyek kisebb költségvetéssel működnek, és javában a Magyar Labdarúgó Szövetség által biztosított pénzügyi támogatásból állnak ki játszani, azonban – szerinte – az egyáltalán nem elég dobogós helyezés elérésére. Barna úgy fogalmazott: tavaly nem sok kellett ahhoz, hogy a BSE nyerje meg a bajnokságot, idén is elöl kívántak végezni, azonban mára ezek a remények teljesen elszálltak.