Hirdetések

Életének 80. esztendejében elhunyt Tóth János nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, a jogelőd Salgótarjáni Tűzoltó-parancsnokság egykori beosztott tűzoltója.

Hirdetések

Tóth János 1943. május 24-én született Hasznoson. Általános iskolai tanulmányait követően 1961-ben ács segéd végzettséget szerzett. Ezt követően a Nógrád Megyei Tanács Építőipari Vállalatnál dolgozott, mint ács segéd, valamint 1960-tól tagja volt a Hasznosi Önkéntes tűzoltó testületnek. 

Tóth Jánost 1974. február 1-jén nevezték ki a Salgótarjáni Városi és Járási Tűzoltóparancsnokság állományába, mint beosztott tűzoltó. Az állományba kerülését követően a szakmai ismereteket gyorsan elsajátította, feladatait szakszerűen, lelkiismeretesen végezte. Parancsnokaival szemben tisztelettudó volt, a kiadott parancsokat, utasításokat maradéktalanul végrehajtotta. Jellembeli tulajdonságát a közösség iránti kötelezettségtudata, a segítőkészség és a megbízhatóság jellemezte. Ezen emberi tulajdonságai alapján tűzoltó bajtársai hamar megkedvelték és a szolgálati csoportjába, rövid idő alatt beilleszkedett. 

Hivatásos szolgálata alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban. 1980-ban megkapta a Tűzbiztonsági Érem ezüst fokozatát, majd 1985-ben a Tűzbiztonsági Érem arany fokozatát.

Szolgálati viszonya 1988. június 30-ai hatállyal szűnt meg.