Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 és egy 46 éves Nógrád megyei férfi ellen, akik 2021 áprilisában a munkahelyükön redőnylábbal és vaslapáttal verekedtek össze, egymásnak életveszélyes sérüléseket okozva.

A vád szerint, 2021 áprilisában, a reggeli órákban, a 46 éves férfi és egyik munkatársa az üzemcsarnokban összeszólalkozott, mert a fiatalabb férfi rágyújtott egy cigarettára. A vita rendezése érdekében a főnökükhöz fordultak, aki megkérte beosztottját, hogy ne cigarettázzon az üzemben.

A két férfi ezután visszatért a munkaterületre, ahol a férfi az előzményekkel mit sem törődve újra rágyújtott, mire a vádlott elkapta a nyakát, a földre rántotta, elvette tőle a cigarettát és eloltotta azt. A bántalmazott férfi a történek miatt bepanaszolta munkatársát, emiatt főnökük kirúgta a vádlottat, és felszólította, hogy hagyja el az üzemet. Mivel ennek az nem tett eleget, főnöke az egyik asztalnak lökte őt. A férfi sem hagyta magát, főnökét gázsprayvel fújta arcon, majd egymással dulakodni kezdtek. A vita odáig fajult, hogy a két férfi vaslapáttal és redőnylábbal felszerelkezve ütötte egymást.

Forrás: nograd.katasztrofavedelem.hu

A vádlottak az eszközöket egy idő után földre dobták, azonban a vitával nem hagytak fel, majd a főnök felvette az addig beosztottja által használt vaslapátot és azzal ütötte vitapartnerét, aki erre újra gázsprayt vetett be főnöke ellen.

A főnök és beosztottja egymásnak ugyan könnyebb sérüléseket okoztak, azonban az ütésre használt eszközökkel az egymás fejére mért ütések súlyosabb, illetve életveszélyes sérülések okozására is alkalmas voltak, ezért a Nógrád Megyei Főügyészség a főnök ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, míg beosztottja ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A vádhatóság a vezetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés, míg beosztottjával szemben pénzbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a Törvényszék a redőnylábat, vaslapátot és a gázsprayt is kobozza el. 

Arra az esetre, ha a vádlottak az ügyben tartandó előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, az ügyészség az üzemvezetővel szemben 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, míg a beosztottal szemben 300.000 Ft pénzbüntetés kiszabását jelölte meg mértékes indítványként.

Hirdetések