Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi ellen, aki a salgótarjáni kórház sürgősségi osztályán bántalmazta az őt ellátó ápolót.

Hirdetések

A vádlott 2021. november 22-én, késő este, a salgótarjáni kórház sürgősségi osztályán feküdt betegként. Egy szakápoló részesítette ellátásban, aki orvosi mérőműszereket helyezett fel rá, azonban mintegy tíz perc elteltével a férfi a műszereket magáról letépte és a távozás szándékával az ágyából felkelt. Az ápoló megkérte, hogy feküdjön vissza, és a beteg közelébe lépett, azonban ekkor a férfi minden előzmény nélkül ököllel az állán megütötte őt.

Mivel az ápoló tartott a további támadástól, elővette a telefonját, hogy segítséget kérjen a kollégáitól. Ekkor a beteg ismételten megtámadta őt, kiütötte kezéből a mobiltelefont, majd mikor az ápoló a földre eső készülékért lehajolt, ököllel újfent megkísérelte megütni.

A szakápoló ekkor segítségért indult, de a férfi követte a folyosóra is, ahol ököllel a vállánál többször ismételten megütötte, mire a megérkező kórházi biztonsági szolgálat megérkezett és lefogta őt.

A büntetlen előéletű férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség – mivel a szakápolót a hivatásánál fogva megilleti a fokozott büntetőjogi védelem – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt vele szemben.

Az ügyben a Salgótarján Járásbíróság dönt.