Hirdetések

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Diósjenő önkormányzata drasztikus pénzmegtakarításba kezdett az áram- és a gázhasználat korlátozásával, azonban nem csak kevesebb fogyasztással akarnak a pénzüknél maradni, hanem fejlesztésekkel segítik elő a komfortos élet megtartását. Közben egy másik Nyugat-nógrádi faluban, Bánkon is bejelentették, hogy spórolásról döntött az önkormányzat.

Torma Andrea Bánk polgármestere a megyei rádióban arról beszélt tegnap, hogy áttekintették intézményeik rezsiköltségét, és háttérszámítások alapján döntöttek egyes épületek részleges vagy teljes bezárásáról, ezzel igyekeznek csökkenteni az energiaszámlákat.

A Megafonban elhangzottak szerint Diósjenőhöz hasonló Bánkon is a polgármesteri hivatalon húzzák meg elsőként a nadrágszíjat: október 3-tól csak kedden és szerdán lesznek nyitva a megszokott módon, 8 és 16 óra között lehet személyesen ügyet intézni. A hét többi napján a hivatal munkatársai otthonról fognak dolgozni, külön erre a célra létrehozott telefonszámon lehet majd őket elérni.

Bezárják a Leveleki Eszter Üdülőt, és csak akkor nyitják ki, ha a szállóvendégek kifizetik a meghatározott felárat a ház teljes fűtésére.

Torma Andrea azt is közölte: az orvosi rendelőnél és az óvodánál nincs változás. Előbbinél hetente egyszer van rendelés, csak akkor fűtik a helyiségeket. A gyerekek mindennapjai is a megszokott módon zajlanak, azonban arra az esetre is felkészülnek, ha megszűnne a gázszolgáltatás: cserépkályhák és hőszivattyús fűtés is rendelkezésükre áll.