Hirdetések

Vállalkozók társasági adójából épült új sportpálya a balassagyarmati Cseperedő óvodában. A Nemzeti Ovisport Programból elnyert támogatással egy 7×12 méteres, zárt pályát kaptak a gyerekek, ahol a mozgásukat és a labdaérzéküket fejlesztik.

A programban kitűzött célok szerint a multifunkcionális pálya használatával a 3-6 éves gyerekeknek a testnevelésben egyébként is ajánlott, természetes mozgások sokszínű lehetőségét szeretnék biztosítani, minél szélesebb körben építve a gyermek mozgásához rendelkezésre álló összes motorikus alapmozgásra.

Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke a balassagyarmati Infó Plusz TV-ben azt mondta:

Biztosítunk egy elég széles spektrumú eszközkészletet a futballhoz, kézilabdához, teniszhez, tollaslabdázáshoz, röplabdához és a sajátos nevelési igényű gyerekek számára is és egy óvodapedagógus képzés is a program része, amelyben a pálya és az eszközök szakszerű használata sajátítható el.

Csach Gábor polgármester a pálya átadó ünnepségén azt mondta: az a cél, hogy minden balassagyarmati sportoljon és ehhez megpróbálnak fejlesztéseket adni minden korosztály számára. Példaként említette a közelmúltban elkészült edzőparkokat, kerékpárutakat, tornatermeket, az uszodát és az átadás előtt álló új sportcsarnokot is.

A most elkészült óvodai létesítmény a harmadik ilyen multifunkciós pálya gyerekek számára.