Hirdetések

Aggódnak a környékbeli lakók Balassagyarmat déli városrészének egyik üzletéért, amelyről az terjed, hogy hamarosan bezár. Rákérdeztünk a bolt tulajdonosára, hogy miért zárna be. Már a kérdésen is csodálkozott.

Bukovszky Győző egyike annak a balassagyarmati kereskedő vállalkozónak, aki évtizedekkel ezelőtt az akkori főállású munkája mellett arra gondolt, hogy nyit egy vegyeskereskedést a városban. Az ötlet annyira jól sikerült, hogy a néhány négyzetméteres Leiningen utcai helyiségből mára hatalmas bevásárló csarnok lett az utca túloldalán. Balassagyarmaton mindenki Bukyként vagy Bukovszky Csemegeként ismeri az üzletet, amelynek a tulajdonos érdekes módon máig nem adott nevet, az épület kívülről egy raktárnak látszik, sem felirat, sem a hely jellegére vonatkozó azonosító nincs rajta.

Ennek ellenére stabilan működik a bolt, a vállalkozó a folyamatos fejlesztés által nagy árukészlettel és az ahhoz szükséges raktárcsarnokkal is rendelkezik, tehát nem csak eladótere nőtt meg az évek során.

Bukovszky szerint nincs oka bezárásra, legalább is az ipolyinfo.com értesülését ekként csodálkozással fogadta. Azt mondta, lehetséges, hogy valaki összekeverte témát a nemrégiben bezárt szügyi élelmiszerüzlettel, amit éveken át ő üzemeltetett.

Feltettük azt a kérdést is, hogy a megnövekedett rezsiköltségek sem okoznak-e gondot a vállalkozása számára, amire nemleges választ adott.

Megerősítette: sem a Leiningen utcai, sem a szintén általa működtett másik üzletet sem kívánja bezárni.