Hirdetések

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. szeptember 28-án célzott ellenőrzést hajtottak végre a közlekedésbiztonság javításának érdekében, amely során egy drón is segítette munkájukat. Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

A 21-es számú főút bátonyterenyei kereszteződésében a rendőrök többek között kiemelten az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasításának betartását ellenőrizték, mivel az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez az egyik legfrekventáltabb közlekedési csomópont az érintett főútvonal Nógrád megyei szakaszán. A szabályszegések elkövetését a légtérből rögzítették. Az egyenruhások két óra leforgása alatt 10 szabálysértővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták a közlekedési jelzőtáblát, és nem álltak meg az útkereszteződésben.