Hirdetések

Szlovákiában október végén lesznek önkormányzati választások. Ipolyságon élénk közéleti vita bontakozott ki a város jövőjéről, ez a polgármester-jelöltek számán is látható. A regnáló városvezető is megméreti magát.

Štefan Gregor, Ipolyság jelenlegi polgármestere is harcba száll a folytatásért az október 29-én esedékes önkormányzati választáson. Tervei szerint a járóbeteg ellátás hatékonyságát növelné, és középiskolai fejlesztésekbe vágna bele. További kiemelt terve, hogy az Ipolyságon élők minél gyorsabban juthassanak el a fővárosba.

A polgármester tevékenységét kritikával illetők szerint nem volt szerencsés az Európai Uniós támogatások elnyerésében a jelenlegi városvezetés, ugyanis 2014-2022 között 8 projektre mindössze 3,7 milliárd eurót tudtak lehívni, szemben a szomszédos kisváros eredményével. Zselízen ugyanebben az időszakban 16 nagy terv valósult meg, több, mint 12 milliárdnyi EU-s támogatásból.

Kihívója Zachar Pál a Szövetség nevű párt képviseletében, valamint további két független jelölt, Szőllősy Péter és Jozef Šuchter lesznek.

Szőllősy az aktív pihenést és a sportot támogatná intenzíven, a város melletti tó környezetét alakítaná át rendezvényligetté. A többi jelölt egyelőre nem mutat kiemelkedő nyilvános aktivitást.

Az önkormányzati képviselő-testület 12 fős lesz, a betölthető helyekre 25 jelöltből választhatnak a városban lakók egy hónap múlva.