Budapest, 2022. október 5. Dócs Dávid, a Mi Hazánk vezérszónoka felszólal az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2021. évi tevékenységéről szóló általános vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 5-én. MTI/Kovács Tamás
Hirdetések

Az elmúlt három évtized politikai vezetései nem tudtak Nógrád lehetőségeivel kezdeni semmit, a pozitív rekordok helyett a negatív megdöntésével húzzák még most is az időt – mondta Dócs Dávid, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője az Országgyűlés tegnapi ülésének legvégén. Szerinte a megye olyan mint egy alkatrész összeszerelő üzem.

A képviselő felszólalásában elmondta: adottságait figyelembe véve az ország kiemelt turisztikai területe lehetne Nógrád, azonban itt „nincs egy valamire való fürdőnk, egy normális szórakozóhelyünk”. A kiváló lehetőségekkel nem él a regnáló hatalom és az alkatrész összeszerelő üzemek szintjére degradálták a területet, ahol „éhbérért sem lehet már dolgozni”.

Végképp lecsúszunk a szakadék széléről. A megye elveszítette legfőbb húzóerőit, a bányászatot, az állattenyésztést, a gyümölcstermesztést, az erre épülő ipart és egyébként is az iparát.

– magyarázta Dócs az okokat. Az országgyűlési képviselő szerint a nógrádi emberek a most begyűrűző válság vesztesei, és a túlélésért folytatott harcot ők lesznek képesek legkevésbé megvívni. Álláspontja szerint újabb csapás jön, és az eddiginél is nagyobb mértékű elvándorlás lesz jellemző, mert a Nógrádban megkereshető fizetésből magukat, családjukat és ingatlanjukat nem fogják tudni fenntartani.

Az ellenzéki képviselő szerint magára hagyták ezt a régiót, azonban pártjának van terve a változtatásra:

A Mi Hazánk Mozgalom és személy szerint én is egy más jövőt szánunk mind Nógrád megyének, mind Magyarországnak, a mi hazánknak, és ezért meg fogunk tenni mindent.

– zárta gondolatait Dócs Dávid.