Hirdetések

A dalszerzők napja október nyolcadika. A hazai szerzői jogvédő társaság, az Artisjus megbízásából az ő tiszteletükre, ugyanakkor az ő munkájuk által készült vadonatúj zenei mű, ami már a megjelenése napján nagyon népszerűvé vált. A szövegírásban egy balassagyarmati alkotó is részt vett.

Hirdetések

Huszonkét zeneszerző és tizenöt szövegíró alkotó munkájával készült el az Ez a dal mindenkié. A produkciót menedzselő Müller Péter Sziámi egyetlen sort kért minden írótól – erről beszélt ma reggel Lombos Márton balassagyarmati dalszövegíró a Megafon adásában.

Éppen akkor hívta fel őt Sziámi, amikor egy másik dal írásán dolgozott. Marci azt mondta: azonnal félretett mindent és ötletelni kezdett azon, hogy mit lehet a határidőként meghatározott tíz perc alatt kitalálni.

Nem hiszitek el, de három és fél perc alatt megvolt az én sorom!

– mondta felkiáltóan Lombos Marci az adásban, aki maga is meglepődött azon, hogy Sziámi azonnal elfogadta a javaslatát. Minden szerző csak a dal előző sorát tudhatta meg, ahhoz kellett hozzáírni a következőt.

Ez a dal mindenkié. (forrás: youtube.com)

Zeneszerzők: Delov Jávor, Dorozsmai Gergő, Füstös Bálint, Gerendás Dani, Hangácsi Márton, Heilig Tomi, Hien, Iván Szandra, Johnny K. Palmer, Jónás Vera, Kádár-Szabó Bence, Kozma Kata, Sebestyén Áron, Sena Dagadu, Szebényi Dani, Szécsi Böbe, Szeder-Szabó Krisztina, Szigeti Zsófia „Solére”, Takács Dorina „Deva”, Tarján Zsófia, Vavra Bence, Zentai Márk.

Dalszövegírók: Bárdos Deák Ágnes, Bérczesi Róbert, Bródy János, Dorogi Péter, Egressy Zoltán, Frenk, Karáth Anita, Kovács Antal, Lombos Marci, Major Eszter, Müller Péter Sziámi, Pajor Tamás, Szabó Ági, Tariska Szabolcs, Volkova Krisztina.