A Nógrád megyei rendőrök a rendelkezésre álló technikai eszközök széles skálájával lépnek fel a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabályszegőkkel szemben.

Hirdetések

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nemcsak civil autókkal, hanem drónnal és rendszámfelismerővel is ellenőrzik a Nógrád megyei közutakat. A drón biztonságos távolságból  és helyzetből készít kiváló minőségű bizonyító erejű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről, miközben a rendszámfelismerő azonosítja az elhaladó gépjárműveket forgalmi rendszámuk alapján, és riasztást küld a kezelőnek, ha a nyilvántartások alapján szabálysértést észlel.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. október 10-én Pásztó és Bátonyterenye térségében drón segítségével ellenőrizték a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak, valamint az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasításának betartását. Az egyenruhások két óra leforgása alatt a felsorolt szabályok megsértőivel szemben két esetben intézkedtek. Munkatársaink sebességtúllépés miatt két esetben szabtak ki közigazgatási bírságot és egyéb közlekedési jellegű szabálysértés miatt további három esetben vonták be a jármű hatósági jelzését a civil jellegű szolgálati gépjárműben elhelyezett automata rendszámfelismerő jelzése alapján.