Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai elfogták azt a salgótarjáni és kazári lakost, akik a megyeszékhelyen egy hazafelé tartó idős és egy padon alvó férfit is kifosztottak.

Hirdetések

A 19 éves salgótarjáni lakos és szintén 19 éves társa 2022. október 4-én a délutáni órákban a megyeszékhelyen egy időskorúra lett figyelmes, aki több elektronikai áruval cipekedett. A két férfi a sértett részére felajánlotta, hogy a nála lévő értékeket segítenek a sértett otthonába hazavinni. A segítség ellenében pénzt kértek, ezért az időskorú elővette a pénztárcáját és részükre a kért összeget átadta. A terheltek látva a sértettnél lévő készpénzt, a lakásához őt elkísérték, majd egyikük tőle a táskáját egy hirtelen mozdulattal elvette. Ekkor az idős férfi megkísérelte a kazári lakost visszatartani, megkapaszkodott benne, de a sértett eközben elesett és rövid időre eszméletét vesztette. A két férfi az időskorú táskájából a pénztárcát kivette, majd az abban lévő iratokkal és 160.000 forint készpénzzel együtt a helyszínről távozott.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy ugyanez a két férfi 2022. szeptemberében a Salgótarján belterületén található vasútállomáson egy padon alvó sértettől, annak zsebéből  is elvette a pénztárcáját, a benne lévő 60.000 forint készpénzzel és iratokkal együtt.

A salgótarjáni nyomozók előállították és kétrendbeli kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a két férfit, akik a bűncselekmények elkövetését elismerték. A hatóság tagjai őket őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.