Hirdetések

Egyetért egykori kollégáival Pásztó fideszes polgármestere, aki szerint jogos a tanárok tüntetése. Farkas Attila internetes üzenetében támogatja a kulturált és törvényes követeléseket, de a megénekelt pedofíliát és a baloldali uszítást nem tartja helyesnek.

Hirdetések

Az ellenzék teljesen rátelepedett a tanárok tüntetésére, akik megbecsülésükért, magasabb fizetésért állnak ki, állítja Pásztó polgármestere. Farkas Attila, aki korábban maga is tanárként dolgozott, egyetért és megértő a pedagógusokkal, fogalmazása szerint

A II. világháború óta átlag alatt keresnek a tanárok. Én például anno 2009-ben azért léptem ki a szakszervezetből, mert az akkori hatalom elvette a tanároktól a 13.havi fizetést.

Farkas visszaemlékezése szerint a baloldal idején 2007-2008 között több mint 14 000 tanárt tettek utcára, és több mint 100 iskolát zártak be. További 748 iskolát szüntettek meg, azokat beolvasztották más intézményekbe, ezzel 1000 településen szűnt meg a helyi iskola. Összesen 283 óvodát zártak be, 1191 óvónőt kirúgtak az állásából. Ezzel egy időben csökkentették a diákok utazási kedvezményét 17,7 százalékkal.

Farkas úgy látja, a mostani demonstráció tisztességét beárnyékolja, hogy az ellenzék teljesen rátelepedett és hányingert keltő szöveggel uszít:

elítélem, hogy az ellenzék rátelepedett a tanárok tüntetésére, azt meg főleg, hogy az egyik fellépő arról „énekelt”: bárcsak PEDOFILOK kezei közé kerülnének a miniszterelnök kisunokái.🤢
Tanítanék! mozgalom egyik alapítója mindezt úgy kommentálta: „Köszönjük, ez elképesztő volt!”. Azaz, tetszett neki mindez.🤔
AKIK AZ ILYEN MEGNYILVÁNULÁSOKTÓL NEM HATÁROLÓDNAK EL AZOK MENJENEK A BÜ……, AZOK ALKALMATLANOK A TANÁRI PÁLYÁRA, DE EMBERNEK SE NEVEZHETŐK!

– írja megjegyzésében Pásztó fideszes polgármestere. Hozzátette: A béremelés követelése jogos, de kulturált, törvényes formában, gyerekek bevonása nélkül.