Hirdetések

A pásztói rendőrök előterjesztést tettek az ügyészégen egy 20 éves ecsegi férfi letartóztatásának indítványozására.

Hirdetések

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai beazonosították és elfogták azt a 20 éves férfit, aki egy ecsegi családi ház udvarán parkoló gépjárműből lopott el különböző értékeket. A terhelt 2022. augusztus 13-án az éjszakai órákban a kerítésen keresztül bemászott az ingatlan udvarára és az ott parkoló járművet átkutatta. A gépkocsiból hangfalakat, szerszámgépeket lopott el közel 220.000 forint értékben. A helyi lakos anyagi haszonszerzés céljából az ellopott tárgyakat értékesítette. A gyanúsított június hónapban lopási céllal egy másik ecsegi házba is betört, ahonnan televíziót és egy zenedobozt vitt magával.

Az ecsegi lakos megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy az elmúlt hónapokban Gyöngyös területén is számos vagyon elleni bűncselekményt követett el. Többek között a városban található üzletekből parfümöt, borotvát és szeszes italokat tulajdonított el.

A nyomozás során fény derült arra is, hogy a gyanúsított 2022. augusztus 16-án Gyöngyösön tartózkodott, amikor az éjszakai órákban a belváros területén parkoló gépjármű csomagtartójából két hátizsákot, a benne található sportfelszereléssel, laptoppal, tablettel együtt ellopta. Mindezeket követően augusztus hónap végén az utcán egy gyermekkorú fiútól vett el 10.000 forintot. A férfi szeptember 26-án szintén Gyöngyös belterületén egy személygépkocsit is feltört, amelyből egy övtáskát – készpénzzel és személyes iratokkal együtt – ellopott.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a 20 éves férfit elfogták és üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A hatóság tagjai az ecsegi lakost őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.