Hirdetések

A balassagyarmati rendőrök elfogták azt a szír és iraki állampolgárságú embercsempészt, akik a gépjármű rakterében 38 magát szírnek valló migránst szállítottak.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei 2022. október 13-án 11 óra 10 perckor a 22-es számú főúton, Balassagyarmat belterületén a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján ellenőriztek egy német honosságú gépjárművet. A rendőrök az intézkedés során a jármű vezetőfülkéjében egy fő szír és egy fő iraki állampolgárt, míg a raktérben összezsúfolva 38 fő, önmagát szír állampolgárnak valló személyt találtak meg.

A rendőrök az iraki és a szír embercsempészt, valamint a 38 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempészekkel szemben – őrizetbe vételük mellett – büntetőeljárást indítanak.