Hirdetések

Nyerges vontató és személyvonat ütközött egymásnak a Pest megyei Ikladon péntek reggel, a balesethez két mentőhelikopter érkezett – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

Hirdetések

A balesethez az aszódi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A fővárosi és a gödöllői hivatásos egységek, valamint két mentőhelikopter is érkezik a helyszínre – tették hozzá.
A rendőrség a balesettel kapcsolatban péntek délelőtt azt közölte a honlapján: „nagy valószínűséggel” figyelmetlenül hajtott a sínekre járművével az a 41 éves vácegresi férfi, aki a 2108-as úton, egy jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróban teherautójával összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal.

zemélyvonattal ütközött, összeroncsolódott nyerges vontató a Pest megyei Ikladon 2022. október 14-én. A teherautó sofõrje nem sérült meg, a vonat vezetõjét, valamint a szerelvény több utasát a mentõk kórházba vitték. (fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A teherautó sofőrje nem sérült meg, a vonat vezetőjét, valamint a szerelvény több utasát a mentők kórházba vitték. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit – írták.
Ma délután 4 óra előtt kihúzták a teherautót a sínekről, a vasúti közlekedés várhatóan holnap áll helyre.