Hirdetések

Információnk szerint novembertől nem lesz látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma. Az energiaválság miatt megnövekedő rezsiszámlákon akar takarékoskodni a fenntartó, de a zárt kapu mögött tovább folytatják a szakmai munkát.

Várhatóan november 1-jétől nem látogatható a balassagyarmati Palóc Múzeum, a megnövekedett energiakiadásokat a kiállítótér időszakos zárva tartásával kívánják mérsékelni. A döntésről még nem adott ki hivatalos közleményt a szervezet, de szakmai körből arról értesült az ipolyinfo.com, hogy már meghatározott dátuma van a kényszerű szünetnek, amely március 1-jéig lesz érvényes.

Megtudtuk azt is, hogy a szakmai munka változatlan marad, munkaerő leépítéséről nincs szó. Tervezik a mobilizálható múzeumi szolgáltatások kiajánlását, amit más intézményekkel együttműködésben valósítanának meg tavaszig.

A balassagyarmati Palóc Múzeum 2012. december 30. óta a Magyar Nemzeti Múzeum fenntartásában működik, annak működtetését, benne a személyi, tárgyi, vagyon és pénzügyi jogkörökkel a budapesti székhelyű intézmény látja el.