default
Hirdetések

Évente több százzal bővül a balassagyarmati autótulajdonosok köre. Az utóbbi néhány esztendő felfelé ívelő trendjét követően elérte a csúcsot a vásárlás dinamikája, lassuló mértékben növekszik tovább az új és használt járművek száma a városban.

Hirdetések

Minden hétköznap reggel megküzdenek a parkolóhelyekért az autósok Balassagyarmat belvárosában. A Madách utcában, a Városháza mögötti parkolóban és az Egészségház mögött is folyamatosan telítettek a helyek, ezért minden szabadon lévő területet kihasználnak a sofőrök. A Civitas Fortissima téren egy korábban lebontott ingatlant kerítés nélkül, szabadon hagyott a tulajdonos városi önkormányzat, az autósok felfedezték és önkényesen használatba is vették, de időszakosan ennél is több parkolóra lenne szükség a tapasztalatok szerint.

Szabályozatlan parkolás egy lebontott épület helyén a belvárosban. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Munkaidő után a társasházi övezetek parkolóiban sem lehet üres helyeket találni az utóbbi évek dinamikusan növekvő autóvásárlása miatt. A polgármesteri hivatal nyilvántartása szerint 4 év elteltével 1100 új és használt autóval több jármű gurul a város útjain, és ezt a növekedést nem követte új belvárosi parkolóhelyek kialakítása. Pedig aki így akar ügyeket intézni, napközben szinte lehetetlen dolga lesz a parkolással.

Zöld területen parkoló autók Balassagyarmaton a Madách liget egyik társasházánál. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A legutóbbi bővítés a belvárosból kiköltöztetett autóbusz pályaudvar helyének kihasználásával történt egyszerűen azzal, hogy beengedték oda a kocsikat. Aztán az önkormányzat a peron elbontásával, térkövezéssel és a helyek felfestésével összesen 100 férőhelyes szabadtéri parkolóvá alakította a városháza mögötti területet.

Adóköteles járművek Balassagyarmaton

évjárművek (db)
20176736
20187210
20197657
20207836
forrás: Polgármesteri Hivatal Balassagyarmat

A parkolás szabályozására már a 2000-es évek elején kísérletet tett a város vezetése, de részben a rosszul működő rendszer és részben a számos kritika miatt 2007-ben megszüntették. Később a belváros felújításához kapcsolódóan, a megvalósításhoz pályázaton elnyert támogatásért cserébe újra kijelöltek díjköteles területeket, a 152 helyes övezet öt évig működött így – a parkolóórák ma is állnak az Óváros téren.

Szabálytalanul parkoló járművek a Balassagyarmati Törvényszék épületénél. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A belvárosi parkolási gondok enyhítésére a 2019-es önkormányzati választási kampányban a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) egyik baloldali jelöltje vetette fel megint a fizető parkolást. Győri János egykori MSZP-s önkormányzati képviselő úgy fogalmazott:

Bármerre megyünk, mindenhol parkolási díjat kell fizetni, amiből a városnak pénze van. Ki kell alakítani parkolóhelyeket, ahol fizetni kell.

A SZAB nem nyert választást, ezért a tervet nem is valósíthatta meg. Az autósoknak megmaradt a napi probléma, és az autótulajdonosok is sokasodnak, ma már minden második balassagyarmatinak van egy kocsija a statisztika szerint.

Hirdetések