Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egykori élettársát, közös gyermekük édesanyját folyamatos verbális és fizikai bántalmazásnak tette ki.

Hirdetések

A pár több éve élt élettársi kapcsolatban a férfi falujában, kapcsolatukból 2019-ben fiúgyermek született. A vádirat szerint a férfi 2021 januárjától folyamatosa el akarta érni, hogy az élettársa szakítsa meg a kapcsolatot a saját szüleivel, ne találkozzon és ne is beszéljen velük.

A nő ennek ellenére gyermekével gyakran meglátogatta a szüleit, a férfi emiatt minden hazaérkezésekor haraggal fogadta. Szidalmazta a nőt és szüleit, emiatt rendszeresen szóváltás alakult ki közöttük, melyek során többször előfordult, hogy a férfi megütötte vagy megrúgta a nőt, aki az ütésektől rendszerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nő bántalmazásainak kisgyermekük több alkalommal is tanúja volt.

2021. március 5-én otthonukban újra összeszólalkoztak, amiért a sértett ismét szüleit készült meglátogatni, e szóváltás végén a férfi a gyermeküket kezében tartó élettársa arcát többször ököllel ütötte meg. A nő az orra mellett zúzódásos sérülést szenvedett, az orrcsont töréses sérülésének elmaradása csak a véletlenen múlt.

A nő a folyamatos veszekedést és a gyakori bántalmazást megelégelve másnap áthívta magukhoz édesanyját, az élettársának azt mondta, hogy vásárolni mennek, és ennek ürügyén gyermekükkel együtt a szüleihez költözött.

A 27 éves férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járásbíróságon. Amennyiben a férfi beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy 1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetés és a 102.130 forint bűnügyi költség megfizettetése a mértékes indítvány.