Hirdetések

Szülői értekezleten vitatták meg a nógrádkövesdi általános iskola épületének további használati lehetőségét ma délután – tudta meg az ipolyinfo.com. A Balassagyarmati Tankerületi Központ a sokszorosára nőtt energiaárak miatt azt tervezi, hogy időszakosan felfüggeszti az épület használatát és egy másik helyszínen folytatják az oktatást.

Hirdetések

Bercelre kellene járniuk a nógrádkövesdi iskolában tanulóknak mindaddig, amíg az energiaválság időszakában megfelelő megoldást találnak a tankerületben. Azonban miután megtudták a faluban a hírt, a szülők felszólaltak, mert nem szeretnék 6 kilométernyi távolságra vinni gyerekeiket és attól is tartanak, hogy az ideiglenesnek nevezett bezárás valójában véglegessé válik.

Tudomásunk szerint a Balassagyarmati Tankerületi Központ ma délután fogadta a szülőket az iskolában, ahol megbeszélték a működtetési nehézségek miatt kialakult helyzetet. Úgy tudjuk, konszenzus jött létre abban, hogy minden szülő véleményét figyelembe véve hozzon döntés a tankerület. Miután a mai egyeztetésen nem tudott megjelenni az összes szülő, ezért úgy határoztak, hogy hétfőig írásban várják az egybehangzó akaratot megerősítő aláírásokat.

A nógrádkövesdi önkormányzat kompromisszumos megoldásként felajánlott egy épületet a településen belül, ahol tovább folytatható az oktatás. A kapcsolódó energiaköltségeket a falu fizetné a polgármester közlése szerint.