Hirdetések

Titkos recept szerint dolgozik a Madách Imre Filmszínház Balassagyarmaton, kérdésünkre nem tudott rossz hírt közölni a hely üzemeltetője. Sőt, továbbra is remek filmek lesznek műsoron, mondta Rigó Zoltán az ipolyinfo.com-nak. Az energiaválságra megvan a jól bevált recept, ezért marad minden úgy, ahogyan eddig megszokta a közönség.

Hirdetések

Talán senki nem gondolta volna, hogy a gyarmati mozi lehet a megoldás az energiaválság átmeneti kezelésére. Persze, a helyzet, vagy inkább az arról szóló tudósításunk inkább humoros, de mégis fontos és lényeges.

Rigó Zoltán rátesz egy lapáttal. (fotó: Almási Zoltán/ipolyinfo.com)

A filmszínházat, pizzériát és táncos szórakozóhelyet is magába foglaló Bajcsy-Zsilinszky utcai intézményben szenes kazán fűt, ami 2022 első negyedévében még elavult volt, ma már azt hisszük, rendkívül korszerű és minden igényt kielégítő berendezés. Hiszen ez a fűtőanyag relatív olcsó, mondja Rigó Zoltán, a mozi vezetője:

Szénnel fűtünk, még azt követően is, hogy felújítottuk a mozit. Most már azt mondom, hogy szerencsénkre! A szén ára „csak” 50%-kal ment fel, de ehhez hozzá kell tegyem, Szlovákiából vesszük, mert ott olcsóbb.

Rigó azt is elmondta: nemrég még bosszús volt, mert a mozi épületére mintegy 130 millió forintos fejlesztést tervezett a hely tulajdonosa, a balassagyarmati önkormányzat, de a pénz 50 millióra olvadt, ezért a fűtés korszerűsítése elmaradt. Hozzáteszi: hála Istennek!

Azonban a villamos hálózatot teljesen felújították, és megkötöttek egy új szerződés a megfelelő időben, ezért az áram ára 2023 végéig garantáltan a tegnapival megegyező marad.

A mozi a jegyárakon sem változtat egyelőre – tette hozzá az üzemeltető.