Hirdetések

Napi tízórás munkaidőre tér át Tatabánya minden önkormányzati fenntartású intézménye és cége, erről döntött tegnap a város közgyűlése. Az élményfürdőt bezárják, csak hosszú hétvégéken és iskolai tanítási szünetben lesz nyitva.

Hirdetések

A Komárom-Esztergom megyei megyeszékhely városvezetése egyhangúlag fogadta el az energiaválság miatt javasolt költségcsökkentő megoldást: a négynapos munkahéten napi tíz órát kell dolgozniuk az alkalmazottaknak. A munkarend módosításával akár 1 milliárd forintot is megtakarítanának, ha nem fűtik a kimaradó munkanapon és a teljes hétvégén a munkahelyi épületeket.

A városházán minden második villanykörtét is kivesznek a foglalatból, a többit energiatakarékos ledes fogyasztókra cserélik. Villamosenergiából a tervek szerint 15%-kal kevesebbet használ majd Tatabánya.

Nógrád megyében néhány héttel ezelőtt Diósjenő önkormányzata indította el elsőként a rövidebb munkahetet, a költségcsökkentés további elemeiként a polgármesteri hivatal felét lezárták, az irodákat összevonták, alacsonyabb hőmérsékletre fűtik a helyiségeket.