Hirdetések

A harmadik üzenetet kaptuk meg két héten belül olvasóinktól a balassagyarmati Spar üzletében tapasztalt vélt visszásságokról. Úgy tűnik, hogy a feltüntetett árakhoz képest egyes esetekben attól eltérően, drágábban kapták meg a vásárolt termékeket. Megkérdeztük a Spart, lehetséges-e ilyen eset.

Fel sem merült, hogy a kasszánál kéne ellenőrizni, hogy mi mennyi – írja egyik olvasónk, tanácstalanul, mert mint a folytatásból kiderült, most azt kellene tenni, hogy visszamegy és lefényképezi a polcokon lévő címkéket, majd a kassza által kiadott blokkal összehasonlítja.

Egy néhány nappal korábban érkezett üzenetben is hasonlót írt le egy másik vevő. Ő úgy sejti, hogy többször is átverhették. Mint állítja, nem kelt gyanút a magasabb ár mindaddig, amíg elhiszi a hírekből hallottaknak, hogy minden drágul mostanában. Azonban akkor vette észre a problémát, amikor csak néhány dolgot vásárolt.

Csak kétezer forint volt nálam, üdítőket és nasit vettem, kiszámoltam, hogy ez éppen kijön. De nem. Még négyszáz kellett, oda is adtam. Most az egyik Facebook csoportban már többek is megírták ugyanezt, úgyhogy, csatlakozom hozzájuk, ez nagyon gáz!

Kérdéseket tettünk fel a balassagyarmati üzlet üzemeltetőjének, azonban három nap várakozást követően sem kaptunk választ. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy okozhat-e hibás termékinformáció közlést, amennyiben a beszerzési árak gyakran változnak, vagy a munkaerőhiány miatt előfordulhat-e túlterheltség miatti hibás árazás.

Olvasóink azt is megírták, hogy érezhetően megváltozott a Spar kiszolgálási minősége, tapasztalatuk szerint megnövekedett a várakozási idő a kasszáknál, és alig látnak alkalmazottakat az üzletben.

A Spar nemrégiben közleményt adott ki arról, hogy felülvizsgálja az üzletek nyitva tartását. Írásuk szerint csökken a forgalom, de álláspontjuk szerint ez a háború miatt van.