Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Kormányellenes transzparensekkel tiltakoztak Budapesten azok, akik október 23-án a pedagógus sztrájkra készülve Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor túl közeli barátságát is visszautasították. Talán Budapestnek és Moszkvának nem kellene ennyire szoros kapcsolatot ápolni – vélekedett a Euronews riportere.

Kéri Barna, az RTL tévécsatorna riportere szerint a szervezők politikamentes tüntetést szerveztek. Az oroszellenes hangulatú esemény Karácsony Gergely baloldali főpolgármester beszéde nyílt meg, aki közölte, hogy minden település nevében mondja: szívesen kezelnék az önkormányzatok újra az iskolákat.

Márki-Zay Péter korábbi baloldali miniszterelnök-jelölt a tüntetésen úgy nyilatkozott, hogy

66 évvel ezelőtt is diákok, értelmiségiek és művészek kezdtek egy olyan megmozdulást, amitől Magyarország később szabadabb lett. És ennek a 66 évnek a fele pont 33 év, akkor is, ’56-hoz kapcsolódóan kiemelkedett valaki, aki aztán sajnos nagyon sok ideológiát megjárt és a saját fizetését emelte, és nem a tanárokét.

Fizetésemelést, nagyobb szabadságot és kevesebb száraz tananyagot szeretnének a tanárok, ha ez nem történik meg, akkor a mostaninál is több lesz a pályaelhagyó – foglalta össze a tüntetésen elhangzott követeléseket az Euronews.

Az RTL annak is utánajárt, hogy a Békemenet 130 ezer fős demonstrálóihoz képest tegnap 65 ezren vettek részt az eseményen.

Hirdetések