Hirdetések

A Nógrád Megyei Önkormányzat által életre hívott Vedd a nógrádit! program részeként október végén egy webshop indult útjára, mely közvetlenül összeköti Nógrád megye termelőit és a helyi, minőségi kézműves áruk iránt érdeklődő vásárlókat.

Hirdetések

Hogyan működik a Vedd a nógrádit! webáruház?

A webáruháznak köszönhetően kényelmesen, gyorsan, az otthonunkból rendelhetjük meg helyi gazdák termékeit, így ahelyett, hogy egyesével vásárolnánk meg a kívánt árukat, termelőről termelőre járva, egyszerre kaphatjuk meg a portékákat, melyeket ráadásul házhoz is szállítanak. Az érdeklődők minden héten egy adott napig adhatják le rendelésüket, a kiszállítás pedig szintén hetente egyszer, egy adott napon történik majd. Ezzel nem csak időt, pénzt és fáradságot spórolhatunk, de a Nógrád megyei kisvállalkozásokat is támogathatjuk.

Miért jó ez?

A Vedd a nógrádit! webáruházával tehát lerövidül az ellátási lánc, hiszen a termékek a helyi gazdáktól egyenesen a vásárlókhoz kerülnek, akik minőségi, ellenőrzött körülmények között termelt, egészséges élelmiszerhez és egyéb árucikkekhez juthatnak. Mivel az egyes termékeknek nem kell sok száz vagy akár ezer kilométert megtenniük, az élelmiszer frissen, finoman kerül a vásárlók asztalára, a rövidebb szállítási időnek és távolságnak köszönhetően pedig környezetünket is védjük.

Milyen termékek közül lehet válogatni?

A kosár közösségek mintájára létrejött webshopon október végétől több tucat termék közül válogathatnak majd a vevők, a termékpaletta később pedig folyamatosan bővülni fog, többek között szezonális termékekkel is. A kínálat igen sokszínű, a vásárlók egyebek mellett kézműves szörpöket, mézet, savanyúságot, levendulás termékeket, olajtökmagból készült portékákat és chiliszószokat is találnak majd a Vedd a nógrádit! webáruházában.

Mi a cél?

A Nógrád Megyei Önkormányzat célja az, hogy ezzel egy új piacteret, eladási felületet biztosítson a termelők számára, mindezt úgy, hogy az nekik minimális energiabefektetéssel járjon. Nógrád megye lakói vásárlásukkal maguk is hozzájárulhatnak a helyi gazdák sikerességéhez, ezzel pedig szűkebb pátriánk gazdaságának fejlődéséhez is. A nógrádi termelők megerősödése nem utolsó sorban biztosítékot jelenthet arra, hogy a jövőben is fennmaradnak a tiszta élelmiszereket előállító gazdák térségünkben.
Nógrád megyében minden adott ahhoz, hogy az emberiség előtt álló nagy kihívásokra, köztük az élelmiszerválságra reagálni tudjon. Kistermelőink szép számmal dolgoznak azon, hogy hasznosítsák a megye természeti kincseit: a termőföldet, erdeinket, a vízkincset és a tiszta levegőt. Ők itt, helyben állítják elő a kiváló minőségű, egészséges élelmiszert. A Vedd a nógrádit! program a fennmaradásukat hivatott támogatni. Vásárlásával ezt ön is megteheti!

Készült a TOP-5.3.2-17-NG1-2021-00002 azonosító számú, Nógrád megye identitásának növelése című pályázat keretében, a Nógrád Megyei Önkormányzat megbízásából. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban. További információ a www.nograd.hu honlapon érhető el, a helyi termelők a www.veddanogradit.hu honlapon ismerhetők meg.


Hirdetések