A kormány templomfelújítási programja a közösségek erősítésének fontos eszköze – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken, a felújított salgótarjáni Szent József templomban.

Soltész Miklós köszöntőjében csodának nevezte, hogy a Modern városok program és a Magyar templomfelújítási program részeként a városban és további 19 település 28 helyszínén 30 katolikus egyházi létesítmény újult meg a kormány 3,4 milliárd forintot meghaladó támogatásából.
A kormány teplomfelújítási programja több célt is szolgál, hiszen a helyreállított, korszerűsített létesítmények eredeti rendeltetésük betöltése mellett sok esetben műemléki értékeket hordoznak, rendbetételük pedig munkalehetőséget teremt és környezete turisztikai vonzerejét is növeli – jegyezte meg.
Kiemelte: a mai világban, amikor a közösségekre minden eddiginél nagyobb szükség van, különösen fontos templomaink, közösségi házaink, plébániáink, közösségi tereink fejlesztése és megtöltése élettel. Ahol erre nem figyelnek, ott a közösségek felbomlanak és élhetetlenné válnak települések – tette hozzá.