Salgótarján, 2022. október 28. Résztvevõk a Salgótarján város és környéke egyházi életének és egyházi intézményeinek fejlesztése elnevezésû projekt záróeseményén a salgótarjáni Szent József-templomban 2022. október 28-án. A Modern Városok Program és a Magyar Templomfelújítási Program részeként a megyeszékhelyen és környékén 19 település 28 helyszínén 30 katolikus egyházi létesítmény újult meg a kormány 3,4 milliárd forintot meghaladó támogatásából. MTI/Komka Péter
Hirdetések

A kormány templomfelújítási programja a közösségek erősítésének fontos eszköze – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken, a felújított salgótarjáni Szent József templomban.

Soltész Miklós köszöntőjében csodának nevezte, hogy a Modern városok program és a Magyar templomfelújítási program részeként a városban és további 19 település 28 helyszínén 30 katolikus egyházi létesítmény újult meg a kormány 3,4 milliárd forintot meghaladó támogatásából.
A kormány teplomfelújítási programja több célt is szolgál, hiszen a helyreállított, korszerűsített létesítmények eredeti rendeltetésük betöltése mellett sok esetben műemléki értékeket hordoznak, rendbetételük pedig munkalehetőséget teremt és környezete turisztikai vonzerejét is növeli – jegyezte meg.
Kiemelte: a mai világban, amikor a közösségekre minden eddiginél nagyobb szükség van, különösen fontos templomaink, közösségi házaink, plébániáink, közösségi tereink fejlesztése és megtöltése élettel. Ahol erre nem figyelnek, ott a közösségek felbomlanak és élhetetlenné válnak települések – tette hozzá.