Hirdetések

Kompromisszumos megállapodás született a szülők és a fenntartó között a nógrádkövesdi általános iskola üzemeltetéséről. A tankerület korábban ideiglenesen le akarta állítani az épület működtetését a kigazdálkodhatatlan rezsidíjak miatt és Bercelre helyezte volna át az oktatást, de a szülők kérésére megváltoztatták a döntést.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ (BTK) múlt héten találkozóra hívta a nógrádkövesdi gyerekek szüleit, akikkel egyeztetés kezdődött. A BTK azt kérte, hogy minden szülő nyilvánítson véleményt írásban és juttassa el hozzájuk.

Batta Tibor, a Berceli Széchenyi István Általános Iskola igazgatója mint a Nógrádkövesdi József Attila Általános Iskola fenntartója az ipolyinfo.com érdeklődésére pénteken délután közölte:

Megértik a kormány energiaspórolási törekvését, azonban ragaszkodnak a feladat helyben történő ellátásához. Konkrétan a fűtési időszak végéig vagy 2023 áprilisáig tartóan kérték, hogy ha az eredeti helyen nem is folytatható a tanítás, akkor a faluban lévő másik, kisebb iskolaépületben legyen az oktatás.
A ‘kisiskola’ épületébe költözik eddigi helyéről a nógrádkövesdi általános iskola. (fotó: Google)

Az igazgató tájékoztatása alapján a BTK elfogadta a szülők kérését. Várhatóan november második hetében már az új helyszínen járhatnak iskolába a nógrádkövesdi diákok.

A nógrádkövesdi általános iskolába 20 gyerek jár, közül 12-en laknak a faluban.