Hirdetések

Olvasónk egy új és meglehetősen furcsa forgalmi helyzetre hívta fel a figyelmünket november 1-jén 16 óra után érkezett üzenetében. Az M3-as autópályán 2 kilométeres kocsisor torlódott fel, sokak számára érthetetlen okból. Figyelmes sofőrünk megfejtette a probléma okát.

Hirdetések

Már a rendőrség is kiszállt a helyszínre, de mint utóbb kiderült, a civilnek látszó rendőrautó egy szabálytalankodó vezetővel szemben járt el az M3-as autópálya Miskolc felőli lehajtóján, a 21-es út felé. Éppen ezen a helyen történt meg ma délután, hogy forgalmi dugó alakult ki, amely a sztrádán is – olvasónk becslése szerint – két kilométeres torlódást alakított ki.

A képet és az üzenetet beküldő olvasónk az autópályán történt mintegy 15 percnyi araszolás után megfejtette a probléma forrását, amit egy jelzőlámpa okoz az autópálya lehajtójának végén, a 21-es útnál. A gond új, hiszen eddig nem volt itt lámpa, azonban a forgalmat irányító berendezés szinte veszélyessé tette az autózást az M3-ason is.

Ráadásul, mint a hozzánk érkezett üzenetből kiderült, több járművezető merész manőverekkel előzi ki a lámpa előtt várakozó sort a forgalom elől elzárt területen, azonban a helyszínen lévő rendőrök semmit sem tesznek velük – mint írta olvasónk.

Köszönjük Sanyinak a fotót és az információkat, folytatjuk a témát a későbbiekben azzal, hogy miért vált szükségessé az M3-as autópálya lehajtójánál forgalmi jelzőlámpa építése.

Hirdetések