Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Rendszámtáblák miatt éleződik újra konfliktus Szerbiában. Készenlétbe helyezték a hadsereget, miután egyes hírek szerint ellenséges drónok kémkedtek a szerb hadseregnél egy határon fekvő laktanyánál. Az Intel Mule elnevezésű Twitter oldalon egy videó is megjelent arról, hogy az egyik autópályán katonai konvojok vonulnak a szerb-koszovói határ felé.

Közben a szerb elnök utasításba adta, hogy az ellenséges drónokat azonnal meg kell semmisíteni, ezért több Mig-29-es repülőgép is cirkált a légtérben. Azonban eközben a drónok elhagyták az ország területét és eltűntek.

Egyelőre nem tudható, hogy a katonai célú provokáció milyen indíttatású és arra sincs bizonyíték, hogy ki küldte a drónokat.

Érezhetően növekvő feszültségről számolnak be a helyi lapok azóta, hogy nyáron a szomszédos Koszovóban elrendelték a szerb rendszámmal ellátott helyi autók tábláinak cseréjét. Eddig a magát független – de Szerbia által soha el nem ismert – államnak kikiáltó Koszovó tűrte, hogy koszovói lakosok szerb jelű autókkal közlekedjenek az országban, de ennek november 1-jén vége. Aki nem cserél rendszámot, elsőként figyelmeztetik, majd pénzbírsággal sújtják.

Hirdetések