Hirdetések

Ma reggel indult a Kormány által meghirdetett gyármentő pályázat, amelynek keretösszegét 150 milliárd forintban határozták meg. A kiírásban foglaltak szerint energiahatékonyságot növelő fejlesztéseket támogatnak majd belőle, ehhez legalább 200 millió forint értékű beruházás kell majd. A pályázók egyenként legfeljebb 6 milliárd forinthoz juthatnak hozzá.

Hirdetések

7:30-kor nyitották meg a Gyármentő Program pályázati felületét az interneten, 7:48-kor már azt írta az oldal, hogy felfüggesztették a pályázatot.

Tisztelt Érdeklődő! A Gyármentő Programra történő regisztráció – a beérkezett regisztrációs űrlapok jelentős száma és forrásigénye miatt – felfüggesztésre került.

– közölték a Nemzeti Befektetési Ügynökség honlapján.

A pályázatot azért indították el, hogy a küszöbön álló gazdasági válság káros hatásait mérsékeljék a vállalkozó szektorban, továbbá a támogatások által hatékony energiafelhasználást érjen el az érintett kör. A pályázat elnyeréséhez legalább 200 millió forint értékű fejlesztést kell megvalósítani. A terv finanszírozásához Budapesten 30%, vidéken legfeljebb 45% támogatást nyújt a Kormány, de legfeljebb 6 milliárd forinthoz lehet hozzájutni.