Hirdetések

Hezitál az üzem vezetése, kivárásra játszik, vagy stratégiai nyugalom van, nem tudjuk. A Zalakerámia nem beszél, és nem is gyárt csempét Nógrád megyében. Újabb üzemszünet, ezúttal válaszok nélkül. Valószínűleg ebben az esetben is az energiaválság az ok.

Hirdetések

Még október 25-én tettünk fel kérdéseket a Zalakerámia Zrt. részére, miután tudomásunkra jutott, hogy korábbi, rövid idejű üzemszünete után ismét leállt a termelés a padlóburkoló lapokat készítő romhányi gyárban. A cég eddig nem erősítette meg és nem is cáfolta az értesülésünket, azonban a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség elnöke a 24.hu-nak adott mai interjúban azt mondta:

Október végén a tófeji üzem újraindult, de Romhányban továbbra is szünetel a gyártás,

– tudatta Szarka László.

Kiderült, hogy a romhányi gyár három hónapja nem gyárt semmit, ami a márciusi szünethez képest mindenképpen hosszúnak mondható, és figyelembe véve az alkalmazottak érdekeit is, kirívónak tekinthető.

Információnk szerint a zárt gyárkapuk ellenére a mintegy 140 munkavállaló mégis kap pénzt, alapbért juttat nekik a Zalakerámia Zrt., elbocsátásokról eddig nincs szó.