Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze pénzbüntetést indítványoz azzal a 22 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki családtagjait szállítva okozott közlekedési balesetet.

Hirdetések

A vád szerint a férfi 2021. október 6-án, reggel, Kishartyán lakott területén vezetett egy kisbuszt, melyben élettársa, testvére, annak felesége és gyermekük utazott. A sofőr egy jobbra ívelő útkanyarulatba a megengedett sebességet meghaladó és az úttest csúszós, vizes állapotára figyelemmel is jelentősen eltúlzott sebességgel hajtott be, ezért a jármű sodródni kezdett, majd az útmenti vízelvezető árok falának csapódott.

A balesetben a vádlott, a testvére és élettársa súlyosan megsérültek, több testtájat érintő töréses, illetve belső szervi sérüléseik keletkeztek, a kisgyermek és édesanyja pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A balesetet a sofőr gyorshajtása okozta, ezért az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot ellene a Salgótarjáni Járásbíróságon. Ebben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott a büntetlen férfival szemben, továbbá indítványt tett a 202.082 forint bűnügyi költség megfizettetésére is.

Ugyanakkor mivel sem a sofőr, sem a felnőtt utasok nem rögzítették magukat a biztonsági övvel, a másfél éves gyermek ülése pedig nem volt megfelelően rögzítve az autóban található üléssorhoz, ezért a rendőrség közigazgatási bírság iránti eljárást is kezdeményezett.

Hirdetések