Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a német állampolgárságú férfival szemben folytatott büntetőeljárás vizsgálatát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pásztói Rendőrkapitányság egyenruhásai a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve 2022. október 21-én 8 óra 50 perckor Szarvasgede külterületén vontak ellenőrzés alá egy lengyel honosságú kisteherautót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján.

A rendőrök az intézkedés során a jármű vezetőfülkéjében egy fő német állampolgárt, míg a gépkocsi zárt, ablak nélküli, utasszállításra alkalmatlan rakterében összezsúfolva 26 fő magukat szírnek valló külföldit találtak, akik személyazonosságukat és Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Fotó: police.hu

A magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 31 éves sofőrt csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldték meg a Pásztói Járási Ügyészségnek.