Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy francia és két török állampolgárságú férfival szemben zárta le az embercsempészés bűntett miatt folytatott eljárás vizsgálati szakaszát.

Hirdetések

Mint arról korábban beszámoltunk, a Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján 2022. szeptember 27-én 2 óra 25 perckor Rétság belterületén, a Rákóczi úton ellenőriztek egy francia honosságú tehergépkocsit, amelyet egy 29 éves francia állampolgárságú férfi vezetett. Az intézkedés során a rendőrök a gépjármű teljesen zárt, ablak, szellőzőnyílás és ülőhely nélküli rakterében 33 ismeretlen személyt – 16 gyermeket, 6 nőt és 11 férfit – találtak. A hatóság tagjai a sofőrt, valamint a járműben szállított külföldieket elfogták és előállították.

Fotó: police.hu

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai október 11-én 9 óra 48 perckor a 22-es számú főúton, a pusztaberki elágazó után vontak intézkedés alá egy német honosságú gépjárművet, amelyet egy 54 éves török állampolgárságú férfi vezetett. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a gépkocsi vezetőfülkéjében egy 23 éves török állampolgár, míg a gépjármű zárt, ablak és szellőzőnyílás nélküli, utasszállításra alkalmatlan rakterében további 12 fő török és 1 fő önmagát afgán állampolgárnak valló személy tartózkodott. A rendőrök a sofőrt, valamint a vezetőfülkében tartózkodó társát, illetve a járműben utazó 13 férfit elfogták és előállították.

Fotó: police.hu

A magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök mindkét esetben intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 29 éves francia állampolgár, valamint az 54 éves török férfi és 23 éves társa ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Fotó: police.hu

A hatóság tagjai az eljárások során mindhárom férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen, amit a bíróság a terheltekkel szemben elrendelt.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat mindkét ügyben bíróság elé állítási javaslattal küldték meg a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek.