default
Hirdetések

Befejezték Balassagyarmaton az atlétikai centrum építését. A város északi határánál fekvő létesítményben tavasszal kezdődhetnek meg az edzések, később bajnoki versenyek rendezésére is alkalmas lehet, a megyében egyedüliként.

Hirdetések

A korábban labdarúgó edzőpályaként használt Ipolypart utcai ingatlan helyére építették fel Nógrád megye első atlétikai centrumát. Dobó- és ugrópályák, rekortán borítású futókör, sprintpálya és vizesárok készült el.

A 8 sávos rekortán futópálya. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Az ukrán-orosz háború által kibontakozott gazdasági válság miatt kivitelezés közben rövid időre kétségessé vált a létesítmény műszaki tartalma, ugyanis a tavaszi kormányzati bejelentések szerint számos építkezést elhalasztanak. Ugyanakkor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is közölte: nem hagynak torzókat, a megkezdett fejlesztéseket befejezik.

A dobópályára tavasszal teszik fel a védőhálót. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A város polgármester később azt is mondta már, hogy tárgyalnak a fejlesztési csomag részleteiről, a megnövekedett nyersanyagárak miatt megnövekedett építési költségek is napirenden vannak. Később már arról tájékoztatta az ipolyinfo.com-ot, hogy az eredeti terven szereplő lelátót egyelőre nem építik meg.

Esti rendezvényekre is alkalmas az atlétikai centrum. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

December 1-jén a módosított terv szerint látható már a balassagyarmati atlétikai centrum, tény, hogy lelátó nem készült hozzá. Csach Gábor polgármester érdeklődésünkre elmondta: várhatóan még ebben az évben megtörténik a műszaki ellenőrzés, és 2023 első negyedévében nyitják meg a sportolók számára a létesítményt.