Hirdetések

A pásztói rendőrök eljárást folytatnak egy 18 éves és egy 32 éves férfival szemben, mivel a megalapozott gyanú szerint betörtek egy kállói családi házba.

Hirdetések

A sértett 2022. november 29-én 7 óra 9 perckor tett bejelentést, miszerint kállói családi házába betörtek és több értéket is elloptak. A pásztói rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeként beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 és 38 éves helyi lakosokat.

A két férfi a bejelentés előtti napon Kálló belterületén egy családi ház lakattal lezárt ajtaját kifeszítette és az ingatlanba bement. A házba bejutva az épület kulcsra zárt szoba ajtaját testi erővel benyomták és onnan különböző értékeket – fülhallgatót, szépségápolási termékeket, plédeket, led szalagot, ruhaszárítót, ágyneműt – vittek magukkal. A rendőrök a helyi lakosokat elfogták, előállították és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A hatóság tagjai a 18 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, mivel a Balassagyarmati Járásbíróság végzése alapján – lopás bűncselekmények elkövetése miatt – bűnügyi felügyelet alatt állt, amelyet megszegett és a házi őrizet helyéül kijelölt ingatlant elhagyva újabb szándékos bűncselekményt követett el.