Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki Salgótarján belvárosában követett el többször is garázdaságot.

Hirdetések

A vád szerint a férfi 2022. március első napjaiban egy áruházlánc több salgótarjáni boltjából lopott. A kedvence a whisky és a bonbonok voltak, amiket a ruházatába rejtett, majd fizetés nélkül távozott, összesen több mint 40.000 forint kárt okozva. Március 7-én egy másik üzletben is szerencsét próbált, ahonnan mintegy 25.000 forint értékben akart lopni, de a bolt biztonsági őre tetten érte és feltartóztatta, így a kár megtérült.

A férfi 2022. május 18-án, reggel a város főtéren lévő buszmegállóban belekötött egy nőbe, az arcához tette az öklét és azzal fenyegette meg, hogy eltöri az állát, az emiatt őt számon kérő férfit pedig bántalmazta is, kétszer felé rúgott, a második rúgása a férfi bal combját eltalálta. 2022. május 29-én a férfi meglátta az anyját egy férfival, akit váratlanul, hátulról a bal fülén megütött. Az anyja közéjük állt, a fiú eközben azt kiabálta a fülén megsérült férfinek, hogy „Kutya vagy!” , „Megöllek!”.

Június 3-án késő este a vádlott egy nőt támadott meg a belvárosban. Hátulról a bal kezét megfogta, összefogta a két kezét, a haját három alkalommal megrángatta, amitől a feje hátra rándult, 8 napon belüli sérülést okozó módon. A nő a fájdalomtól felsikoltott, mire a férfi elengedte őt és távozott a helyszínről.

A férfi június 14-én, este, az autóbusz pályaudvaron egy várakozót minden előzmény nélkül két kézzel tenyérrel mellkason ütött, aki el is esett. A vádlott ezután tovább randalírozott, a városközponti áruház előtti utcaszakaszon a járókelőknek obszcén jeleket mutogatott, közben trágár szavakat ordított. A férfi átszaladt a főtérre, ahol egy kutyáját sétáltató járókelőt két kézzel nagy erővel megtaszított, amitől az a járdára esett, megütve a csípőjét és a könyökét.  A férfi még ekkor sem nyugodott meg, visszament a buszpályaudvarra, ahol szintén minden előzmény nélkül ököllel, nagy erővel az arcán megütött egy nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A cselekményei miatt ekkor letartóztatásba kerülő férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség most nyújtotta be vádiratát a két lopás, négy garázdaság és a két könnyű testi sértés miatt.

Az ügyészség halmazati büntetésként fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre és a terhelt közügyektől való eltiltására tett indítványt azzal, hogy teljes körű beismerő vallomás esetén az előkészítő ülésen 1 év 6 hó fogházbüntetést, illetve 2 év közügyektől eltiltást tart tudomásul vehetőnek.