Budapest, 2017. március 23. Töltõpisztolyok a Mol töltõállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Hirdetések

Tegnap éjjel véget ért a hatósági áras üzemanyagok korszaka. Literenként 480 forintért vásárolható benzin és gázolaj már sehol nincs, csak piaci árak érvényesek. Balassagyarmaton az egyik kis kútra máris megérkezett az üzemanyag utánpótlása. A MOL szerint néhány nap múlva válik zavartalanná az országos ellátás.

Hirdetések

Tóth András, a balassagyarmati Xhénia Petrol ügyvezetője az ipolyinfo.com érdeklődésére így kommentálta az éjjel bejelentett döntést:

Váratlanul ért minket, kinek örömére, kinek bánatára. Ilyenre számítottunk, hogy ez be fog következni. Mindenkit meglepett, hogy ennyire sokáig kitartottak a kis benzinkutasok. (…) Ha mi nem tartunk ki, ez az összeomlás már fél évvel ezelőtt bekövetkezett volna.

Hernádi Zsolt, a MOL elnöke a tegnap éjszakai Kormányinfón azt mondta: néhány napon belül zavartalan lesz a magyarországi üzemanyag ellátás. A Xhénia Petrolnál máris meglepő fordulat történt.

Tegnap délután azt az információt kaptuk a MOL-tól, hogy ezen a héten nem fogunk kapni üzemanyagot. Aztán késő este jött a következő információ, hogy ma reggelre kapunk gázolajat. Úgyhogy most 8000 liter gázolajat kaptunk, ez nem sok, de van, viszont a benzinünk nagyon kevés még. Ezért a benzinnél továbbra is fenntartjuk a korlátozást.

– közölte az ipolyinfoval a Xhénia Petrol ügyvezetője.

Tóth András számítása szerint néhány nap nem lesz elég ahhoz, hogy minden benzinkúton újra lehessen mindenféle üzemanyagot tankolni, mert egyes kutakra külföldről érkezik az utánpótlás, a szállítás megszervezése hosszabb folyamat is lehet.

Hirdetések