Hirdetések

Hatósági áras benzint és gázolajat december 6-án 23 órától már nem lehet kapni, miután az ellátási zavarok miatt a MOL kezdeményezésére a Kormány megszüntette az árstopot. Két hete indított szavazásunkban arról kérdeztük olvasóinkat, hogy 2023-ban is szükség lenne-e az árkorlátozásokra.

Hirdetések

A töltőállomásokon december elején zavarok voltak a hatósági áras benzin- és gázolajkészletekkel, erősödő pánik miatt folyamatosan nőtt a forgalom, végül pedig szükségessé vált az árstop megszüntetése. Hernádi Zsolt, a MOL elnöke tegnap éjjel a Kormányinfón többek között arról is beszélt, hogy eddigi ismeretlen okból országosan terjedtek el riadalmat keltő telefonos üzenetek az üzemanyag helyzetről, amely miatt az autósok lerohanták a benzinkutakat. Az egyébként is termelési és logisztikai gondokkal küzdő MOL-t kihívás elé állította volna az erősödő roham, ezért Hernádi Zsolt szerint is helyes volt megszüntetni az árstopot.

Az autósok ennek ellenére örülnének, ha a hatósági árak megmaradnának, az ipolyinfo.com szavazásából ez derült ki. A még novemberben indított játékunkat ma lezártuk, itt vannak az eredmények:

Szükség van-e a hatósági áras üzemanyagokra 2023-ban is?

helyválaszszavazat (db)arány (%)
1.Igen, mert a magánembereken épp elég pénzügyi teher van5152
2.Nem, mert a magyar gazdasággal csak rosszat tesz.3738
3.Igen, mert lassítja a gazdaság recesszióját.66
4.Nem, mert a töltőállomások tulajdonosai tönkremennek.44
adatok: ipolyinfo.com
Hirdetések