Hirdetések

Életveszélyt okozó testi sértés és igazságszolgáltatás ellen bűncselekmény miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség az ellen a 36 éves Pest megyei férfi ellen, aki bántalmazta barátnőjét, tettlegességig fajulva fenyegette a gyerekeit és a családtagok megölését is kilátásba helyezte.

A vádirat szerint a férfi és a sértett 2021 tavaszán interneten ismerkedtek meg egymással. Párkapcsolatukban gyakoriak voltak a viták, melyek forrása főként a férfi féltékenysége volt.

2021. június 29. napján a nő egy szóváltást követően megkérte a vádlottat, hogy menjen haza Pest megyei otthonába. Másnap a nő reggel elment dolgozni, és amikor az esti órákban hazatért, a vádlott még mindig nála tartózkodott. Összevesztek, majd a férfi letépte a nőről az ékszereit, ezután arcon, majd ököllel vesetájékon ütötte, a sikító nőre ráfeküdt, fojtogatta, száját egy ruhadarabbal tömte be, befogta az orrát, miközben tovább szorította a nyakát.

A bántalmazás következtében a nő elájult és másnap reggel tért magához.

2021. július 1. napján a sértett 17 és 8 éves fia az élelmiszerbolt felé sétáltak, a vádlott követte őket, és azt mondogatta nekik, hogy meg akarja ölni az anyjukat, ha pedig kettejük közé állnak, akkor őket is megveri. Nyomatékul felmutatta nekik a 9 centiméter pengehosszúságú kését. Az idősebb fiú az édesanyja és családjuk védelmére kelt, mire a vádlott a nyakánál fogva a bolt falához nyomta a fiatalt és torkához szorította a kését. A kisebbik fiú sírva odaszaladt egy járókelőhöz, segítséget kért tőle, majd bátyjával, kihasználva, hogy a tanú kérdőre vonja a vádlottat, beszaladtak egy közeli étterembe. A vádlott fenyegetőzve követte a gyerekeket, azonban az étteremben lévők bezárták előtte a bejárati ajtót.

Fotó: nyomozati iratok

Az anya, valamint a 17 éves fiú a bántalmazások következtében könnyű sérüléseket szenvedtek, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, eszközére, az érintett testrészekre és az elkövető szándékára, az életveszélyes sérülések elmaradása a csak véletlennek volt köszönhető.

A cselekményei miatt a férfi letartóztatását a bíróság elrendelte. Ennek tartama alatt a férfi a számára kapcsolattartásra engedélyezett telefonszámokra indított hívásait átirányíttatta, így sikerült a büntetés-végrehajtási intézetből elérnie a sértettet. Telefonon több alkalommal életveszélyesen megfenyegette, arra utasítva őt és gyermekeit, hogy vonják vissza az ellene tett vallomásaikat. Ennek érdekében megadta a nyomozás felügyeletét ellátó ügyészség elérhetőségét, és lediktálta, mit írjon a beadványában.

Tettével a vádlott arra kényszerítette a nőt, hogy a hatósági eljárásban számára biztosított törvényes jogait ne gyakorolja.

A Nógrád Megyei Főügyészség ezért az erőszakos többszörös visszaesőnek számító férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolta meg. Arra az esetre, hogyha a váddal egyezően beismeri a terhére rótt cselekményeket, vele szemben 8 év fegyházbüntetés és 8 év közügyektől eltiltás a mértékes indítvány. Bűnössége esetén meg kell fizetnie az eljárás során keletkezett több mint 1.300.000 forint bűnügyi költséget is.

A vádlott a Balassagyarmati Törvényszék döntését letartóztatásban várja.