Hirdetések

A váci rendőrök három férfit számoltattak el, akik kocsik akkumulátorait lopkodták a környéken. Egyiküket a bíróság letartóztatta.

Hirdetések

Járőrök igazoltattak egy személyautóval közlekedő triót 2022. november 29-én reggel. A jármű csomagterében két akkumulátort találtak, amik származásáról a kocsiban utazók elfogadható magyarázattal nem tudtak szolgálni.

Fotó: police.hu

Kikérdezésük folyamatban volt, amikor érkezett az információ, egy 57 éves váci férfi teherautójából két akkumulátort ismeretlen ellopott. A rendőrök a 19 éves L. Máriót, és társait a 32 éves R. Richárdot és a 23 éves O. Róbertet előállították, az aksikat lefoglalták. A három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ketten beismertek, O. Róbert azonban a gyanúsítás ellen panasszal élt és mindent tagadott.

Fotó: police.hu

A nyomozók összefésülték és kiértékelték a Vác és vonzáskörnyezetében elkövetett hasonló jellegű bűncselekményeket, kiderült, L. Márió számlájára további gépkocsi feltöréseket, lopásokat lehet írni összesen hatot, amivel százezres nagyságrendű károkat okozott a sértetteknek.

Fotó: police.hu

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály az azóta letartóztatásban lévő L. Márió ellen több rendbeli lopás bűntette és több rendbeli lopás vétsége, míg szabadlábon védekező társai ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.